Կարդիոլոգները խորհուրդ են տալիս: Ինսուլտից կարելի է խուսափել սնվելով պոմիդորներով
Հոկտեմբեր 9, 2012
Լիկոպինը, որը պարունակվում է լոլիկներում, նվազեցնում է ինսուլտի ռիսկը, - ասվում է ամերիկյան գիտնականների ուսումնասիրությունում: Հայտնի է, որ լիկոպինը, պիգմենտ է եւ լոլիկին, ձմերուկին, գուավային գույն է տալիս: Ուսումնասիրությունները ցույց են տվել, որ մարդիկ, ում մարմինը ունի ամենաբարձր լիկոպինի կոնցենտրացիա, ավելի քիչ են բախվում ինսուլտներին:
Ընդհանուր առմամբ, գիտնականները հետեւել են 46-65 տարեկան 1031 Ֆինլանդացիների: Լիկոպինի կոնցենտրացիան չափել են հետազոտության սկզբին, տեւել է մոտ 12 տարի: Այդ ընթացքում 67 տղամարդկանց մոտ ինսուլտ է արձանագրվել:
«Դա ավելորդ անգամ ցույց է տալիս, թե որքան օգտակար է մրգերի եւ բանջարեղենով հարուստ դիետան մարմնին, կապված ինսուլտի ցածր ռիսկի եւ անոթների առողջության համար», - ասում է դոկտոր Ջունի Կարպին, Կուոպիոյից, Արեւելյան Ֆինլանդիայի համալսարան
Աղբյուր
Հոկտեմբեր 9, 2012
Լիկոպինը, որը պարունակվում է լոլիկներում, նվազեցնում է ինսուլտի ռիսկը, - ասվում է ամերիկյան գիտնականների ուսումնասիրությունում: Հայտնի է, որ լիկոպինը, պիգմենտ է եւ լոլիկին, ձմերուկին, գուավային գույն է տալիս: Ուսումնասիրությունները ցույց են տվել, որ մարդիկ, ում մարմինը ունի ամենաբարձր լիկոպինի կոնցենտրացիա, ավելի քիչ են բախվում ինսուլտներին:
Ընդհանուր առմամբ, գիտնականները հետեւել են 46-65 տարեկան 1031 Ֆինլանդացիների: Լիկոպինի կոնցենտրացիան չափել են հետազոտության սկզբին, տեւել է մոտ 12 տարի: Այդ ընթացքում 67 տղամարդկանց մոտ ինսուլտ է արձանագրվել:
«Դա ավելորդ անգամ ցույց է տալիս, թե որքան օգտակար է մրգերի եւ բանջարեղենով հարուստ դիետան մարմնին, կապված ինսուլտի ցածր ռիսկի եւ անոթների առողջության համար», - ասում է դոկտոր Ջունի Կարպին, Կուոպիոյից, Արեւելյան Ֆինլանդիայի համալսարան
Աղբյուր
Комментариев нет:
Отправить комментарий