12.17.2012

Գազպաչո սուպի օգտագործումը օգնում է հաղթահարել հիպերտոնիան.

Նման եզրակացություն է եկել Ալեքսանդր Մեդինա-Ռեմոնը եւ իր գործընկերները: Նրանք հետազոտել են ապուրի ազդեցությունը 3995 կամավորների վրա, - գրում է Science Daily   -ն:
Դեկտեմբեր 17, 2012

Ի դեպ, ավելի վաղ արդեն հաստատվել է, որ լոլիկը, վարունգը, սխտորը եւ ձիթապտղի յուղը (ապուրի կարեւոր բաղադրիչներն են) դրական ազդեցություն ունեն ճնշման վրա:

Բայց ապուրի զարմանալի հատկությունները զարմացրեց գիտնականներին, քանի որ այն իր մեջ աղ է պարունակում, որը հրահրում է ճնշման բարձրացում: Սակայն, ըստ երեւույթին, օգտակար բաղադրիչները ծածկում են աղի ազդեցությունը:

Այդպիսով, սուպի մեջ շատ է կարոտինը, վիտամին C եւ պօլիֆենոլներ: Հաշվարկվել է, որ հիպերտոնիկ ռիսկը, որոշ դեպքերում կարող է նվազել 27% - ով:
Ամենայն հավանականությամբ, այդ մթերքը ազդում է ազոտի օքսիդի վրա, բարձրացնելով դրա համակենտրոնացումը: Հայտնի է, որ ազոտական ​​օքսիդի մոլեկուլը լայնացնում է արյան անոթները, նվազեցնելով արյան ճնշումը:  Պատրաստվել է Աշխարհի շուրջ

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Գտեք մեզ ֆեյսբուքում