Սեպտեմբեր 6, 2012 Yorkshire Cancer Research
Յորքի համալսարանի հետազոտողները, պրոֆեսոր Նորման Մեյթլենդի գլխավորությամբ հայտնաբերել են մարմնում վիտամին A ցածր մակարդակի եւ շագանակագեղձի քաղցկեղի կապվածությունը: Ինչպես գրում է The Daily Mail -ը, վիտամինը ուղղակիորեն ազդում է քաղցկեղի բջիջների վրա, ինչը կարող են օգտագործել նոր դեղամիջոցների կոմբինացիաներ ստանալու համար:
Պրոֆեսորը գտել է, որ վիտամին A-ի ածանցյալը - retinoic թթուն - շագանակագեղձի քաղցկեղի բջիջներին բուժման համար ավելի ենթակա է դարձնում: Այս պահի դրությամբ, աշխատում են պարզել թե ինչ գործընթացով է փոփոխվում բջիջները: Անցյալ տարի շնորհվել է 2.15 մլն ֆունտ դրամաշնորհ Yorkshire Cancer Research միավորումից, որը թույլ է տալիս գիտնականներին աշխատել մինչեւ այս օր :
Առայժմ պարզ է մի բան, եթե վիտամինի կոնցենտրացիան ցածր է, ապա քաղցկեղի բջիջները ավելի մեծ հնարավորություն ունեն գոյատեւելու եւ նորից սկսելու տրոհվել: Բարձր կոնցենտրացիան, սակայն, նրանց խոցելի է դարձնում քիմիաթերապիայի համար: Հետեւաբար, գիտնականները խորհուրդ են տալիս ուտել պանիր, ձու, լյարդ, յուղոտ ձուկ ինչպիսիք սկումբրիան, կաթ ու մածուն /յոգուրտ/, որոնք հարուստ են վիտամին А -ով:
Յորքի համալսարանի հետազոտողները, պրոֆեսոր Նորման Մեյթլենդի գլխավորությամբ հայտնաբերել են մարմնում վիտամին A ցածր մակարդակի եւ շագանակագեղձի քաղցկեղի կապվածությունը: Ինչպես գրում է The Daily Mail -ը, վիտամինը ուղղակիորեն ազդում է քաղցկեղի բջիջների վրա, ինչը կարող են օգտագործել նոր դեղամիջոցների կոմբինացիաներ ստանալու համար:
Պրոֆեսորը գտել է, որ վիտամին A-ի ածանցյալը - retinoic թթուն - շագանակագեղձի քաղցկեղի բջիջներին բուժման համար ավելի ենթակա է դարձնում: Այս պահի դրությամբ, աշխատում են պարզել թե ինչ գործընթացով է փոփոխվում բջիջները: Անցյալ տարի շնորհվել է 2.15 մլն ֆունտ դրամաշնորհ Yorkshire Cancer Research միավորումից, որը թույլ է տալիս գիտնականներին աշխատել մինչեւ այս օր :
Առայժմ պարզ է մի բան, եթե վիտամինի կոնցենտրացիան ցածր է, ապա քաղցկեղի բջիջները ավելի մեծ հնարավորություն ունեն գոյատեւելու եւ նորից սկսելու տրոհվել: Բարձր կոնցենտրացիան, սակայն, նրանց խոցելի է դարձնում քիմիաթերապիայի համար: Հետեւաբար, գիտնականները խորհուրդ են տալիս ուտել պանիր, ձու, լյարդ, յուղոտ ձուկ ինչպիսիք սկումբրիան, կաթ ու մածուն /յոգուրտ/, որոնք հարուստ են վիտամին А -ով:
Комментариев нет:
Отправить комментарий