Վերեւի պատկերում տեսնում եք հետաքրքիր ճապոնական «ika–don» ուտեստը, որի նկատմամբ ձեր ռեակցիան կարող է ոչ միանշանակ լինել : Այս կերակուրը բացառապես ճապոնական է, սա /վիդեո/ եփել են ճապոնական Ikkatei Tabiji կոչվող ռեստորանում: Ճապոնացիները այս կերակրատեսակը անվանում են «բրնձի մեջ պարողը»:
Այս ուտեստը օրիգինալ է նրանով, որ ճաշատեսակը սպանված ութոտնուկ է: Բայց երբ այն օգտագործելուց առաջ վրան սոյայի սոուս են լցնում, քիմիական ռեակցիա է տեղի ունենում ութոտնուկի եւ սոուսի մեջ առկա նատրիումի միջեւ: Արդյունքում, ազդելով գլխաոտնուկի նյարդային վերջավորությունների վրա սկսում է շարժվել ՝կծկումներով, ափսեի մեջ, անգամ փախնել ափսեի մեջից:
Այս ուտեստը օրիգինալ է նրանով, որ ճաշատեսակը սպանված ութոտնուկ է: Բայց երբ այն օգտագործելուց առաջ վրան սոյայի սոուս են լցնում, քիմիական ռեակցիա է տեղի ունենում ութոտնուկի եւ սոուսի մեջ առկա նատրիումի միջեւ: Արդյունքում, ազդելով գլխաոտնուկի նյարդային վերջավորությունների վրա սկսում է շարժվել ՝կծկումներով, ափսեի մեջ, անգամ փախնել ափսեի մեջից:
Комментариев нет:
Отправить комментарий