2.02.2013

Միջազգային փորձագետները աղի սպառման նոր չափանիշներ են սահմանել

 Փետրվար 1, 2013

Առողջապահության համաշխարհային կազմակերպությունը առաջին անգամ հրապարակել է երեխաների համար աղի ընդունման առաջարկություններր, հայտնում է Reuters -ը: Հայտնի է, որ աղի չարաշահումը սպառնում է հիպերտոնիայի, սրտի հիվանդության եւ ինսուլտի:

Ընդ որում, խնդիրներ կարող են առաջանալ նույնիսկ մանկությունում, եւ նրանք ունեն կուտակային ազդեցություն: Նոր ցուցումներ հիմնված են առաջարկությունների վրա, որոնք կազմվել են ըստ չափի, տարիքի, եւ էներգետիկ սպառման պահանջների: Նրանք աշխատում են երկու եւ  ավելի տարիքի երեխաների համար:

ԱՀԿ վերանայել է եւ մեծահասակների համար առաջարկությունները: Հիմա օրական պետք է սպառել 2000 միլիգրամից քիչ աղ, անհրաժեշտ է է օգտագործել օրական առնվազն 3510 միլիգրամ կալիում:

Սովորաբար մարդկանց մոտ չափից ավելի է աղի գործածումը եւ պակաս կալիումինը: Եվ այն կարելի է գտնել լոբազգիների, ընկույզների, ոլոռի, սպանախի, կաղամբի, բանանի, պապայաի մեջ: Աղը գտնվում է կաթի, ձվի մեջ: Սակայն հատկապես շատ է մշակված սննդամթերքում: Օրինակ, 100 գրամ խոզապուխտում կամ պոպկոռնում կա մոտ 1500 միլիգրամ աղ.


 Պատրաստվել է Աշխարհի շուրջ

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Գտեք մեզ ֆեյսբուքում