7.24.2012

Սովորական պանիրը կարող է արմատապես փոխել անձի կյանքը, պաշտպանելով դիաբետից:

Հուլիս 24, 2012


Ուտելով օրական ընդամենը երկու շերտ պանիր, կարելի է նվազեցնել 2 -րդ տեսակի շաքարախտի զարգացման վտանգը, հիմնականում պայմանավորված ավելորդ քաշով, 12% -ով, հաղորդում է The Daily Mail -ը: Ըստ ամենայնի, գաղտնիքը կայանում է պանիրի խմորումում:

Այս հարցը որոշեցին ուսումնասիրել բրիտանական եւ հոլանդացի փորձագետները: Նրանք ուսումնասիրեցին 16 800 առողջ մարդկանց եւ 12 400 դիաբետիկների սննդակարգը: Պարզվեց, մարդիկ որոնք օրական սպառում են առնվազն 55 գրամ պանիր, 12% ավելի քիչ հավանական է բախվեն դիաբետին: Ի դեպ, նման վիճակագրական նվազում է նկատվում, երբ 55 գրամ յոգուրտ են սպառում:

Հավանաբար կաթնամթերքի մեջ պարունակվող պրոբիոտիկ մասնիկները, նվազեցնում են խոլեստերինը եւ նպաստում օգտակար միացությունների արտադրմանը, կաթը, պանիրն ու մածունը հարուստ են վիտամին D -ով, կալցիումով եւ մագնեզիումով:

Չնայած կաթնամթերքի ակնհայտ առավելություններին, փորձագետները չեն առաջարկում անցնել կաթնամթերքի դիետայի: Dr Յան Ֆրեյմը, Մեծ Բրիտանիայի Diabetes UK, խորհուրդ է տալիս սնվել հավասարակշռված, այլ ոչ թե ուշադրություն դարձնել առանձին սննդատեսակների:

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Գտեք մեզ ֆեյսբուքում