Հոկտեմբեր 29, 2012 Ian Marber | Wikipedia / Danielnutrition

Երբ մենք դառնում ենք 40 տարեկան, օրգանիզմի մեջ մտնող սննդի յուրացման մեխանիզմը փոխվում է. Ընդ որում, ավելանում է սրտի հիվանդությունների, շաքարախտի վտանգը: Ուստի, գիտնականներն առաջարկում են այդ տարիքային խմբի մարդկանց վերանայել իրենց սննդակարգը, հաղորդում է DNA India -ն:
Այդպիսով, ըստ Յան Մարբերի 40 տարեկանից հետո պետք է ավելացնել վարսակով սնվելը: Այն պարունակում է բետա - գլյուկան - լուծվող մանրաթելը: Դա նվազեցնում է «վատ» խոլեստերինի մակարդակը, որը նաեւ հայտնի է որպես ցածր խտության լիպոպրոտեիններ: Գումարած, վարսակը հարուստ է յուրահատուկ անտիօքսիդանտ ավենանտրամիդներով, որը պաշտպանում է աթերոսկլերոզից:
Բալը հնարավորություն է տալիս կանխել ավելի տարիքային խմբին հատուկ հիվանդությունների զարգացման բնութագիրը, ինչպիսիք են հոդատապը եւ արթրիտը: Բոլորը շնորհիվ անթոցիանի: Հաջորդը նուշն է, բարելավում է արյան շաքարը եւ նվազեցնում է խոլեստերինի կոնցենտրացիան:
Յուղոտ ձկան մեջ պարունակվող Omega 3, փրկում է արագ սրտխփոցից եւ կարգավորում արյան ճնշումը, նվազեցնելով առիթմիայի վտանգը: Սոյայի հատիկներում պարունակվում է իզոֆլավոն, որոնք դրական ազդեցություն են գործում խոլեստերինի վրա, ավելացնելով ոսկրային խտությունը կանանց համար, մենոպաուզա վերապրելուց հետո: Սոյան նաեւ մեծացնում է տղամարդկանց ֆերտիլությունը: Սակայն այն նաեւ ազդում է հորմոնային մակարդակի վրա, այդ պատճառով սոյայի չափազանց սպառումը խորհուրդ չի տրվում կանանց, ովքեր դեռ չեն անցել մենոպաուզային փուլ: Կամ պետք է խորհրդակցել էնդոկրինոլոգի հետ: Տղամարդկանց մոտ իզոֆլավոնը ազդում է տեստոստերոնի վրա:
Վերջին երկու կետը, լոլիկ եւ ամբողջական կաթ: Առաջինում շատ են անտիօքսիդան - լիկոպենները, ունակ է զսպել քաղցկեղի բջիջների ձեւավորումը ու տարածումը, ընդ որում, փրկում է զարկերակները աթերոսկլերոզից: Կաթը, կատարյալ միջոց է տարիքային մկանային զանգվածի անկման դեմ պայքարելու համար: Սա հատկապես կարեւոր է 50 ավելի տարիքի մարդկանց համար:
Պատրաստվել է Աշխարհի շուրջ, հղումը բլոգին պարտադիր է:
Комментариев нет:
Отправить комментарий