Մայիս 10, 2012, forbes.com
Հայտարարվել են այն սննդամթերքները որոնք զգալիորեն բարձրացնում են կյանքի տեւողությունը:
Forbes -ի մասնագետները խորհուրդ են տալիս կերակրացանկի մեջ ընդգրկել հետեւյալ առավել օգտակար սննդամթերքները:
Forbes ամսագրի անցկացրած ուսումնասիրության ընթացքում սննդամթերքի օգտագարությունը գնահատվել է հետեւյալ չափանիշներով, վիտամինների պարունակությունը, արյան ճնշումի կարգավորող եւ քաղցկեղի, սրտանոթային հիվանդությունների կանխարգելող հատկությունները:
Արդյունքում, առավել օգտակար սննդամթերքներ ճանաչվեցին ազնվամորին, հապալասը ու ելակը: Այս հատապտուղներում չկա ճարպ, բայց փոխարենը պարունակում է շատ անտիօքսիդանտներ, թաղանթանյութեր, էլլագիկ թթու, որոնք դադարեցնում են ուռուցքային բջիջների աճը:
Նվազեցնում են քաղցկեղային զարգացումների վտանգը նաեւ ընկուզեղենը եւ լոբազգիները: Բացի այդ, այս մթերքների ընդգրկումը սննդակարգում կօգնի պաշտպանվել ավելորդ քաշից եւ շաքարային դիաբետից:
Պարզվեց որ սննդամթերքի կարեւոր տարր է նաեւ յուղոտ ձուկը, որը ուղեղի գործունեության վրա դրական ազդեցություն է գործում, փրկում է ճնշման բարձրացումից եւ սրտանոթային համակարգի խանգարումներից:
Մարմնից թունավոր նյութերի դուրս բերմանը օգնում են նաեվ բրոկկոլի եւ պեկինյան կաղամբը, իսկ սոխը եւ սխտորը ընդունակ են պահպանել իմունիտետը:
Կենդանական սննդից լավագույներից են ճանաչվել ձուն եւ այն կենդանական թարմ միսը, որոնք աճեցված է առանց հորմոնալ հավելումների օգնությամբ:
Փորձագետները նշում են նաեւ որ այս բոլոր մթերքների օգտակար որակները պահպանելու համար պետք է խուսափել բարձր ջերմային մշակումներից:
Հայտարարվել են այն սննդամթերքները որոնք զգալիորեն բարձրացնում են կյանքի տեւողությունը:
Forbes -ի մասնագետները խորհուրդ են տալիս կերակրացանկի մեջ ընդգրկել հետեւյալ առավել օգտակար սննդամթերքները:
Forbes ամսագրի անցկացրած ուսումնասիրության ընթացքում սննդամթերքի օգտագարությունը գնահատվել է հետեւյալ չափանիշներով, վիտամինների պարունակությունը, արյան ճնշումի կարգավորող եւ քաղցկեղի, սրտանոթային հիվանդությունների կանխարգելող հատկությունները:
Արդյունքում, առավել օգտակար սննդամթերքներ ճանաչվեցին ազնվամորին, հապալասը ու ելակը: Այս հատապտուղներում չկա ճարպ, բայց փոխարենը պարունակում է շատ անտիօքսիդանտներ, թաղանթանյութեր, էլլագիկ թթու, որոնք դադարեցնում են ուռուցքային բջիջների աճը:
Նվազեցնում են քաղցկեղային զարգացումների վտանգը նաեւ ընկուզեղենը եւ լոբազգիները: Բացի այդ, այս մթերքների ընդգրկումը սննդակարգում կօգնի պաշտպանվել ավելորդ քաշից եւ շաքարային դիաբետից:
Պարզվեց որ սննդամթերքի կարեւոր տարր է նաեւ յուղոտ ձուկը, որը ուղեղի գործունեության վրա դրական ազդեցություն է գործում, փրկում է ճնշման բարձրացումից եւ սրտանոթային համակարգի խանգարումներից:
Մարմնից թունավոր նյութերի դուրս բերմանը օգնում են նաեվ բրոկկոլի եւ պեկինյան կաղամբը, իսկ սոխը եւ սխտորը ընդունակ են պահպանել իմունիտետը:
Կենդանական սննդից լավագույներից են ճանաչվել ձուն եւ այն կենդանական թարմ միսը, որոնք աճեցված է առանց հորմոնալ հավելումների օգնությամբ:
Փորձագետները նշում են նաեւ որ այս բոլոր մթերքների օգտակար որակները պահպանելու համար պետք է խուսափել բարձր ջերմային մշակումներից:
Պատրաստված է http://lurerarm.blogspot.com/ Շնորհակալություն որ հետաքրքրվում եք բլոգով: Ամբողջական կամ մասնակի մեջբերումներ անելիս հղումը դեպի տվյալ գրառումը պարտադիր է:
Комментариев нет:
Отправить комментарий