Global Look Press Ապրիլ 24, 2012
Ըստ Նյու Ջերսիի Էրնեստ Մարիո Դեղագործական դպրոցի եւ քաղցկեղի ինստիտուտին կից Քաղցկեղի կանխարգելման կենտրոնի հետազոտությունների ղեկավար Չանգ Յանգի անցկացրած հետազոտության, վիտամին E երկու ձեւերը, գամմա եւ դելտա-տոկոֆերոլ որոնք պարունակում են սոյայի հատիկներում, կանոլայի /canola/, եգիպտացորեն յուղերում, ինչպես նաեւ ընկույզեղենում, միանշանակ խոչընդոտում են հաստ աղիքի, կրծքի, շագանակագեղձի քաղցկեղի զարգացմանը:
Այս հետազոտական աշխատանքը վերջ է դնում այն հարցին, որ վաղուց անհանգստացնում էր գիտնականներին: Նրանցից ոմանք խոսում էին վիտամին E դրական ազդեցության մասին,իսկ ոմանք հայտարարում էին, որ վիտամին Е առողջ մարդկանց մոտ քաղցկեղ է հրահրում, - գրում է The Times of India-ն:
Կենդանիների վրա կատարված ուսումնասիրությունները ցույց են տվել, որ գամմա եւ դելտա-տոկոֆերոլի չափաբաժինը կերակրացանկի մեջ կանխարգելում է ուռուցքների աճը եւ ձեւավորումը հաստ աղիքի, թոքերի, կրծքի եւ շագանակագեղձի քաղցկեղի ժամանակ, չնայած թունավոր ակտիվ նյութերի ազդեցությանը: Արդյունքում, նորագոյացությունները փոքր էին եւ դրանք տարբերվում էին իրենց փոքր չափերով:
Ի դեպ, ուռուցքները զարգացել են ոչ այնքան արագ, երբ մկներին անմիջականորեն քաղցկեղի բջիջներ են ներարկել: Հաստ աղիքի քաղցկեղով հիվանդ կենդանիների մոտ բոլորից լավ աշխատել է դելտա-տոկոֆերոլը: Գիտնականները կոչ են անում անցկացնել հետագա հետազոտություն բացահայտելու, թե վիտամինի որ ձեւերն են դրական ազդում առողջության վրա:
Ըստ Նյու Ջերսիի Էրնեստ Մարիո Դեղագործական դպրոցի եւ քաղցկեղի ինստիտուտին կից Քաղցկեղի կանխարգելման կենտրոնի հետազոտությունների ղեկավար Չանգ Յանգի անցկացրած հետազոտության, վիտամին E երկու ձեւերը, գամմա եւ դելտա-տոկոֆերոլ որոնք պարունակում են սոյայի հատիկներում, կանոլայի /canola/, եգիպտացորեն յուղերում, ինչպես նաեւ ընկույզեղենում, միանշանակ խոչընդոտում են հաստ աղիքի, կրծքի, շագանակագեղձի քաղցկեղի զարգացմանը:
Այս հետազոտական աշխատանքը վերջ է դնում այն հարցին, որ վաղուց անհանգստացնում էր գիտնականներին: Նրանցից ոմանք խոսում էին վիտամին E դրական ազդեցության մասին,իսկ ոմանք հայտարարում էին, որ վիտամին Е առողջ մարդկանց մոտ քաղցկեղ է հրահրում, - գրում է The Times of India-ն:
Կենդանիների վրա կատարված ուսումնասիրությունները ցույց են տվել, որ գամմա եւ դելտա-տոկոֆերոլի չափաբաժինը կերակրացանկի մեջ կանխարգելում է ուռուցքների աճը եւ ձեւավորումը հաստ աղիքի, թոքերի, կրծքի եւ շագանակագեղձի քաղցկեղի ժամանակ, չնայած թունավոր ակտիվ նյութերի ազդեցությանը: Արդյունքում, նորագոյացությունները փոքր էին եւ դրանք տարբերվում էին իրենց փոքր չափերով:
Ի դեպ, ուռուցքները զարգացել են ոչ այնքան արագ, երբ մկներին անմիջականորեն քաղցկեղի բջիջներ են ներարկել: Հաստ աղիքի քաղցկեղով հիվանդ կենդանիների մոտ բոլորից լավ աշխատել է դելտա-տոկոֆերոլը: Գիտնականները կոչ են անում անցկացնել հետագա հետազոտություն բացահայտելու, թե վիտամինի որ ձեւերն են դրական ազդում առողջության վրա:
Պատրաստված է http://lurerarm.blogspot.com/ Շնորհակալություն որ հետաքրքրվում եք բլոգով: Ամբողջական կամ մասնակի մեջբերումներ անելիս հղումը դեպի տվյալ գրառումը պարտադիր է:
Комментариев нет:
Отправить комментарий