Ամերիկացիները կազմել են 10 ամենաօգտակար սննդամթերքների ցուցակը:
rosbalt Ըստ ամերիկյան դիետոլոգների վերջին ուսումնասիրությունների կազմվել է ամենաօգտակար սննդամթերքների տասնյակը:
Առաջին տեղում, շնորհիվ հակաօքսիդանտների բարձր պարունակության, լոլիկն է: Երկրորդ տեղում քաղցր պղպեղը, որը հարուստ է С, В, վիտամիններով ֆոլիային /folic/ թթուներով եւ լիկոպեններ:
Այնուհետեւ հատապտուղներն են, որոնք հարուստ են վիտամիններով եւ հանքանյութերով: Չորորդ տեղում իր օգտակարությամբ սոյան է, այն այլ հատիկային կուլտուրաներից ավելի քիչ կալորիա եւ ճարպեր է պարունակում:
Հինգերորդ տեղում է յոգուրտը, հարուստ վիտամիններով, հանքանյութերով եւ միկրոֆլորայի համար օգտակար բակտերիաներով: Սպանախը զիճել է դիրքերը բայց մնում է տասնյակում: Բրոկոլի կաղամբը իր հակաքաղցկեղային ազդեցությունով յոթերորդ տեղում է:
Ութերորդ տեղը պատկանում է ոչ յուղոտ տավարի մսին - սպիտակուցների աղբյուր եւ միկրոտարրեր: Իններորդ տեղում զեյթունի ձեթ - կիսաչհագեցած ճարպերի աղբյուր:
Եզրափակում է տասնյակը վայրի սաղմոնը /ռուս. лосось/, հարուստ է սպիտակուցներով եւ օմեգա-3 ճարպաթթուներով:
նաեւ
13 առույգացնող սննդամթերք, )
Տեսնենք, ինչ է անհրաժեշտ ուտել ու խմել ամբողջ օրը ակտիվ լինելու համար...
1. Շոկոլադ
Այն ոչ միայն համեղ է, այլեւ նպաստում է էնդոֆինի /endorphins/ արտադրությանը, եւ դա միանգամայն բավարար է մի քանի ժամ էներգիա ստանալու համար ... կարդալ շարունակությունը
rosbalt Ըստ ամերիկյան դիետոլոգների վերջին ուսումնասիրությունների կազմվել է ամենաօգտակար սննդամթերքների տասնյակը:
Առաջին տեղում, շնորհիվ հակաօքսիդանտների բարձր պարունակության, լոլիկն է: Երկրորդ տեղում քաղցր պղպեղը, որը հարուստ է С, В, վիտամիններով ֆոլիային /folic/ թթուներով եւ լիկոպեններ:
Այնուհետեւ հատապտուղներն են, որոնք հարուստ են վիտամիններով եւ հանքանյութերով: Չորորդ տեղում իր օգտակարությամբ սոյան է, այն այլ հատիկային կուլտուրաներից ավելի քիչ կալորիա եւ ճարպեր է պարունակում:
Հինգերորդ տեղում է յոգուրտը, հարուստ վիտամիններով, հանքանյութերով եւ միկրոֆլորայի համար օգտակար բակտերիաներով: Սպանախը զիճել է դիրքերը բայց մնում է տասնյակում: Բրոկոլի կաղամբը իր հակաքաղցկեղային ազդեցությունով յոթերորդ տեղում է:
Ութերորդ տեղը պատկանում է ոչ յուղոտ տավարի մսին - սպիտակուցների աղբյուր եւ միկրոտարրեր: Իններորդ տեղում զեյթունի ձեթ - կիսաչհագեցած ճարպերի աղբյուր:
Եզրափակում է տասնյակը վայրի սաղմոնը /ռուս. лосось/, հարուստ է սպիտակուցներով եւ օմեգա-3 ճարպաթթուներով:
նաեւ

1. Շոկոլադ
Այն ոչ միայն համեղ է, այլեւ նպաստում է էնդոֆինի /endorphins/ արտադրությանը, եւ դա միանգամայն բավարար է մի քանի ժամ էներգիա ստանալու համար ... կարդալ շարունակությունը
Մեջբերումներ անելիս հղումը http://lurerarm.blogspot.com պարտադիր է:
Комментариев нет:
Отправить комментарий